הפחד מונע מאיתנו לזוז.
הפחד מונע מאיתנו ללמוד דברים חדשים. הפחד אמור לשמור עלינו, מפני טורפים, מפני סכנות. האם חידושים טכנולוגיים הם טורפים? האם AI זו סכנה? כמובן יש מי שעשוי לחשוב שכן. ייתכן ו-AI הולך לקחת מאיתנו בני האדם את העבודות. ייתכן ורובוטים יקחו מאיתנו את הצורך לבשל, להכין אוכל, לנקות. אולי גם יקחו מאיתנו את הצורך לתקן, לסחוב, לנהוג. האם זה רע?
האם AI ייקח מאיתנו את הצורך להביע את עצמנו?
האם AI ייקח מאיתנו את הצורך להביע את עצמנו? לכתוב? לצייר? לשיר? האם הוא יקח מאיתנו את הרצון במגע? בחיבור אנושי? את הרצון לחוות? לטייל? לטעום? האם AI ייקח מאיתנו את היכולת והרצון לחשוב? לחוש? להרגיש? לאהוב?
מהי מטרת החיים?
רבים מאתנו שואלים את עצמם מהי מטרת החיים. יש הרבה תשובות לשאלה זו, אולם האם יש מישהו שחושב שהתשובה היא: “לעבוד, לעבוד, לעבוד!” אני מאמין שכל עוד בני האדם חיים, כל עוד קיימת תודעה אנושית, המין האנושי ירצה להתקדם. להתפתח, להשיג.
לאן הולכת טכנולוגית ה AI?
טכנולוגיות ה-AI כאן להישאר, ולהתפתח. ככל שנבין טוב יותר איך לעשות בהם שימוש נכון עבורנו, ולא נהייה רק צופים מהצד, נוכל להנות מההתפתחות האנושית-טכנולוגית הזו.
השאיפות והרצונות של בני האדם
ראיתי תמונה של צנחן חופשי אוסטרי בשם פליקס באומגרטנר שהוא האדם הראשון אי פעם ששבר בגופו את מהירות הקול.
האם AI ייקח מאיתנו את הרצונות האלה? האנרגיה האנושית ליצירה, והתפתחות היא אינסופית.
אנרגיית החיים הייחודית לנו
מה שכל אחד מאיתנו מביא לחיים האישיים והמקצועיים זה את האנרגיית חיים הייחודית לנו. AI יכול לכתוב לנו מייל או פוסט אבל הוא לא יעשה את זה בלי שנבקש ממנו. ואני לא רואה את זה בקרוב משתנה. אז אני מציע לכל אחד מאיתנו, לפתח את האנרגיה האנושית שלנו. וללמוד איך להעזר ב-AI לעשות דברים שאנחנו לא חייבים לעשות.
האם אתם מפחדים?
ואתם? מפחדים קצת מ AI וממה זה יעשה לנו כאן בעולם?
ספרו לי.