כיצד להתמודד עם FAKE NEWS בעידן ה-AI

בעידן המידע וה-AI, הכרחי לבדוק את אמינות המידע שאנו נחשפים אליו. השימוש בטכנולוגיות מתקדמות כמו AI מאפשר יצירת תוכן מזויף בצורה משכנעת מאוד. במטרה לעזור לכם להתמודד עם המידע הכוזב, אני אלמד אתכם טכניקה פשוטה ואפקטיבית לזיהוי ומניעה של הפצת FAKE.
דניאל שלגי שירה WEBGUY
מדריך מלמד ומטמיע AI לעסקים
מומחה בבניית אתרים
מחבר בין טכנולוגיה אנשים ועסקים

תוכן עניינים

הסיפור של קמלה האריס: דוגמה חיה לעידן ה-AI

לפני ימים ספורים אילון מאסק, מנכ”ל טסלה וספייסX, שיתף וידיאו מזויף של קמלה האריס, סגנית נשיא ארצות הברית והמועמדת הדמוקרטית לנשיאות. הווידיאו הציג את האריס כביכול אומרת דברים שמעולם לא נאמרו על ידה. תוך שימוש בטכנולוגיית AI מתקדמת, הווידיאו הצליח להטעות רבים.

מאסק, שידע שמדובר בסרטון מפוברק, בחר לשתף אותו בכל זאת עם המילה “AMAZING!”, מה שיכול להתפרש הן כמדהים שהיא כביכול “הולכת להרוס את אמריקה” והן כמדהים שאפשר לזייף כזה סרטון. הוא ידע מה הוא עושה ובכל זאת עשה זאת. רק אחרי ביקורת ציבורית רחבה על השיתוף שלו, הוא הוסיף הבהרה שמדובר בפרודיה​ (euronews)​​ (euronews)​.

דמיינו לעצמכם: קול המחקה את האריס במדויק, חזות אמינה שמזכירה את המודעות הרשמיות שלה, והמסר הכוזב משתלב בטבעיות. מקרה זה מדגיש את היכולות המדהימות של AI לייצר תוכן מטעה בצורה כה משכנעת, עד כדי כך שהציבור מתקשה להבחין בין אמת ושקר.

אך זה לא נגמר כאן. בעידן שבו כל אחד עם גישה למחשב וכלי AI יכול ליצור תכנים דומים, חשוב להבין את המשמעות. לדוגמה, אני יכול, בקלות רבה, לייצר סרטון או קטע קולי שבו נשמע ראש הממשלה בנימין נתניהו מכריז על התפטרותו, מודיע על סיום המלחמה, או חותם על עסקה להחזרת החטופים. אם אני יכול לעשות זאת, הרי שכל אחד יכול. המשמעות היא שמידע שאנחנו נתקלים בו באינטרנט יכול להיות מסולף או מזויף בצורה כה משכנעת עד כדי כך שאנחנו עלולים להאמין לו ללא שום ספק.

אם אני יכול לעשות זאת, הרבה יכולים. ולכן, בואו נלמד מה עושים.

חשיבות בדיקת המידע

בעידן המידע וה-AI, הכרחי לבדוק את אמינות המידע שאנו נחשפים אליו. השימוש בטכנולוגיות מתקדמות כמו AI מאפשר יצירת תוכן מזויף בצורה כה משכנעת, עד כדי כך שהציבור מתקשה להבחין בין אמת לשקר. ככל שהטכנולוגיה מתקדמת, כך קשה יותר להבדיל בין מידע אמיתי ומזויף.

כדי להתמודד עם האתגרים האלה, עלינו לנקוט בצעדים פעילים לבדוק את המידע. לדוגמה, מנוע חיפוש התמונות של גוגל מאפשר לנו לבדוק את מקור התמונות ולוודא שהן לא עברו עריכה או שימוש לא נכון. כלי זה מספק לנו את האפשרות להצליב מידע ולוודא את אמינותו. חיפוש תמונה הפוך יכול לחשוף אם תמונה מסוימת שימשה בהקשרים שונים או אם היא פורסמה בעבר באתרים אחרים.

בדיקת המידע אינה רק כלי טכני, אלא גם גישה שיטתית שמחייבת אותנו להפעיל שיקול דעת ביקורתי ולחקור את המקורות. כאשר אנו נתקלים במידע שנראה חשוד, עלינו לשאול את עצמנו מספר שאלות: מה המקור? האם יש אישורים ממקורות אחרים? האם התוכן נראה ערוך או מזויף?

טכניקה פשוטה ואפקטיבית לזיהוי ומניעה של הפצת FAKE

במטרה לעזור לכם להתמודד עם המידע הכוזב, אני אלמד אתכם טכניקה פשוטה ואפקטיבית לזיהוי ומניעה של הפצת FAKE. עליכם לעצור לרגע לפני שאתם משתפים או מאמינים במידע ולחשוב האם המקור אמין. בדקו את המקור של המידע וחפשו מקורות אחרים שמאשרים אותו. לבסוף, ודאו שהמידע הגיע ממקור מוסמך ואמין. טכניקה זו פשוטה ליישום ויכולה לסייע לכל אחד לבדוק את אמינות המידע בצורה יעילה.

שיטת SIFT

שיטת SIFT פותחה על ידי מייק קולפילד, מומחה לאוריינות דיגיטלית, במטרה לסייע בהערכת אמינות המידע. ארבעת השלבים של השיטה הם כלי פשוט ויעיל שכל אחד יכול להשתמש בו כדי לבדוק את אמינות המידע:

1. Stop (עצור)

לפני שאתם משתפים או מאמינים במידע, עצרו לרגע וחשבו האם המקור אמין. פעולה פשוטה זו מסייעת להימנע מתגובות אימפולסיביות למידע שנראה מפתיע או מזעזע. עצירה רגעית מאפשרת לנו להפעיל שיקול דעת לפני פעולה שעלולה להוביל להפצת מידע כוזב.

2. Investigate the Source (חקור את המקור)

בדקו מי המקור של המידע, האם הוא ידוע ומהימן בתחום שלו. חקירה זו כוללת חיפוש מידע נוסף על הכותב, המפרסם או האתר שממנו המידע הגיע. אם המקור אינו ידוע או יש ספקות לגבי אמינותו, יש סיכוי גבוה שמדובר במידע מזויף או מטעה.

3. Find Trusted Coverage (מצא כיסוי מהימן)

חפשו מקורות אחרים שמאשרים את המידע. אם מדובר בידיעה אמינה, סביר להניח שמקורות אחרים ידווחו עליה גם כן. השוואת המידע למקורות נוספים יכולה לחשוף סתירות או חיזוקים, מה שעוזר לקבוע את אמינותו. בדיקה של מקורות מידע מהימנים ומוכרים יכולה לסייע בהצלבת המידע.

4. Trace Back to Original Source (עקוב אחר המקור המקורי)

ודאו שהמידע הגיע ממקור מוסמך ואמין. לעיתים קרובות, מידע משוכפל ומשותף במספר אתרים או רשתות חברתיות ללא אזכור המקור הראשוני. חקירה לאחור למקור המקורי יכולה לחשוף את ההקשר המלא והאמינות של המידע.

למידע נוסף על שיטת SIFT, אתם מוזמנים לבקר בקישור זה.

סיכום: החיים בעידן ה-FAKE NEWS

אנחנו חיים בעידן שבו קשה להבחין בין אמת ושקר. FAKE NEWS הם חדשות שקריות, מסולפות או מוטות מאוד, וכאשר הן מופצות בכמות גדולה לאנשים רבים, הן יכולות להשפיע על החברה כולה. אני מזמין כל אחד מכם לעצור ולבחון כל חדשה וכל ידיעה שמגיעה אליכם דרך קבוצות וואטסאפ, פייסבוק, טיקטוק, אינסטגרם או יוטיוב. הכל חשוד! עצרו, בדקו והחליטו האם להאמין והאם להפיץ.

בעזרת כלים וטכניקות כמו שיטת SIFT ויכולתנו להשתמש בכלי AI לבדיקת מידע, נוכל להתמודד עם הפצת מידע כוזב ולהבטיח שאנו משתפים רק מידע אמין ומדויק.

אהבתם? שתפו ועזרו גם לאחרים לקרוא וללמוד:
דניאל שלגי שירה WEBGUY
מומחה בבניית אתרים
ונוכחות עסקית דיגיטלית

לקבלת המדריך המלא לנוכחות אינטרנטית מצליחה​

עצמאי? יש לך עסק? נוכחות טובה, ואפילו מצוינת באינטרנט ובדיגיטל יכולה להפוך עסק בינוני לעסק מצליח מאוד

קבלו ניסיון של 20 שנה במדריך אחד

לקבלת המדריך המלא
לבעלי עסקים
לבניית אתר אינטרנט עסקי

כל מה שבעל עסק צריך לדעת לפני שהוא בונה אתר אינטרנט, משדרג את הקיים או שיש לו אתר עסקי שלא מייצר מספיק לידים ולקוחות

לקבלת 10 הפקודות (prompts) החשובות ביותר לעבודה יומיומית עם chatGPT שיעזרו להצלחת העסק שלך
לקבלת 10 הפקודות החשובות של CHATGPT

מתנה בחינם

המדריך המלא לבעלי עסקים קטנים, בינונייים וחברות להקמה וניהול אתרי אינטרנט

אסטרטגיה והגדרת מטרות, תכנון ואפיון, עיצוב, תוכן, טכנולוגיה, משפך שיווקי, רשתות חברתיות, טעויות נפוצות – ועוד

“אתם חייבים את זה…”

קבלו ניסיון של 20 שנה במדריך אחד

לקבלת המדריך המלא
לבעלי עסקים
לבניית אתר אינטרנט עסקי

כל מה שבעל עסק צריך לדעת לפני שהוא בונה אתר אינטרנט, משדרג את הקיים או שיש לו אתר עסקי שלא מייצר מספיק לידים ולקוחות

קורס AI Masterclass יישום בינה מלאכותית בעסקים

הקורס שכל עצמאי ובעל עסק חייב להיות בו, מספר המקומות מוגבל. רשימת ההמתנה למחזור הבא נפתחה, כל הפרטים כאן:

וובינר בחמישי 13/7 20:00

יש לכם עסק קטן*?
בואו ללמוד איך להעזר ב AI בעסק שלכם

קבלו ניסיון של 20 שנה במדריך אחד

לקבלת המדריך המלא
לבעלי עסקים
לבניית אתר אינטרנט עסקי לחצו על הכפתור לצפיה במדריך

המדריך בדרך אליך גם במייל...